Charlotte Borremans

Doula

Perinataal Coach 
Geboortefotograaf

Afspraak maken

Wie ben ik 

Hallo, ik ben Charlotte, mama van Alexis en Louis.

Mijn verhaal begint gek genoeg met een opleiding rechten. Na enkele jaren riep mijn diepgewortelde fascinatie voor het geven van nieuw leven mij terug aan de orde: ik zette de stap naar een opleiding vroedkunde.

Tijdens de 1e stage in het ziekenhuis leerde ik hoe dezelfde geboortes en kraamperiodes op zoveel verschillende manieren kunnen worden ‘beleefd’. En hoe één extra paar handen écht het verschil kan maken voor jonge ouders.

Daar wou ik voor gaan: ik koos ervoor om de opleiding vroedkunde stop te zetten en verdiepte me verder in verschillende opleidingen rond emotionele beleving van bevallen en geboortes. Eindelijk vielen alle puzzelstukjes in elkaar en kwam ik thuis in mijn beroep.

Wat doe ik

Vandaag ondersteun ik als zwangerschaps- en bevallingscoach, ook wel ‘doula’ genoemd, koppels bij één van de puurste ervaringen uit hun leven. Een privilege waar ik elke dag dankbaar voor ben :)

Bij mij is elke begeleiding een op maat gemaakt traject waarin alle mogelijke opties, uitkomsten, werkelijkheden en voorkeuren worden weergegeven, zonder vooringenomenheid of oordeel. Tijdens voorbereidende sessies (aan huis of in de praktijk) zoeken we samen uit welke technieken het beste bij jou of jullie passen.

Het is mijn missie om in samenwerking met de medische zorgverleners zoveel mogelijk aanstaande ouders optimaal te ondersteunen in één van de belangrijkste gebeurtenissen in hun leven op de manier die voor hén klopt.

Mijn begeleiding is een mengeling van HypnoBirthing, zwangerschapsyoga, acupressuur en NLP coaching.
Bijkomend volgde ik ook nog de opleiding Geboortefotografie, om de mogelijkheid te bieden een herinnering aan deze letterlijk unieke gebeurtenis mee naar huis te kunnen nemen.

Doelgroep 

Alle zwangere vrouwen (met of zonder partner) die willen werken naar een positieve ervaring van hun bevalling.

Zwangerschap en geboorte hebben een belangrijke imprint in het kader van de eerste 1001 dagen van het kind, en hebben ook voor ouders een diepe impact.

De afgelopen jaren faciliteerde ik veel en uiteenlopende geboortes - bevallen is een oeroude wijsheid en tegelijkertijd bestaan er zoveel verschillende manieren om hiermee om te gaan. Ongeacht het scenario, doe ik er alles aan om jou/jullie een positieve ervaring te bezorgen.

Het vraagt verantwoordelijkheid, oefening, moed en het (her)winnen van vertrouwen, maar vooral gaat het over je opties kennen en keuzes maken die bij jou of jullie passen. Want de inzet is hoog, vandaar ook mijn passie voor het beroep: een positieve geboorte is een levenslange herinnering en wordt een moment van groei, expansie en verankering voor het kind en de ouders.

Werkwijze

Begeleiding tijdens de zwangerschap 

Door middel van gesprekken en oefeningen werken we naar een manier van bevallen die bij jou past zodat de bevalling iets wordt om naar uit te kijken. Belemmerende gedachten en angsten worden uit je hoofd gehaald en vertrouwen komt in de plaats. Ik baseer me daarvoor op technieken van HypnoBirthing, NLP coaching, zwangerschapsyoga, rebozowerk en acupressuur. Steeds afhankelijk van jouw behoefte en voorkeur.

Wat kan je verwachten na enkele sessies :

  • HypnoBirthing
  • Uitklaring van mogelijkheden en wensen om een beleving na te streven die aansluit bij jouw/jullie persoonlijkheid
  • Op maat uitgewerkte coping skills om met pijn om te gaan (ademhaling, visualisatie,..)
  • Een dieper begrip van de werking van je lichaam en daaruit voortvloeiend (zelf)vertrouwen
  • Angst om te bevallen
  • Partner betrekken
  • Afsluiten van een moeilijke bevalling

Begeleiding tijdens de bevalling

Aanvullend kan je ook kiezen voor begeleiding tijdens de bevalling.

In samenwerking met mijn collega Annelien is er gedurende 5 weken een oproepbaarheid. Tijdens de bevalling worden jullie ondersteund op manieren die we vooraf hebben besproken tijdens onze voorbereidende sessies.


Tarief 

Een voorbereidende sessie kost 65 euro. Na de eerste sessie spreken we af hoeveel sessies er nog nodig zullen zijn en samen jouw traject uitstippelen.

Voor persoonlijke begeleiding tijdens de bevalling is er een terugbetaling voorzien tot 300 euro (afhankelijk van je mutualiteit).

Een afspraak annuleren kan nog tot 24u voor je geplande afspraak, zo kan jouw plekje nog naar een andere toekomstige ouder gaan. Indien je minder dan 24u op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend ter compensatie.

Betalen kan zowel contant als via overschrijving.

Ik werk met een sociaal tarief voor vrouwen die tijdens de zwangerschap geen financiële ruimte hebben voor zelfzorg. Vraag hier gerust naar.

Wanneer

Ik ontvang u graag in De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak. 
Bezoek aan huis is ook mogelijk (+ vervoerskosten).

Afspraak maken