Lente Segers

Vroedvrouw

Pre- en postnatale zorg regio C
Arbeidsbegeleiding
Docent Levensreddende vaardigheden

Moederschapsverlof tot april 2024

Het is een kinderdroom die uitkomt! 

Gepassioneerd door het wonder van de geboorte, begon ik in 2016 aan de opleiding vroedkunde. Zonder enige twijfel wist ik het zeker dat dit het juiste pad voor mij was. 

Al vanaf het middelbaar was ik erg geïnteresseerd door het ontstaan van nieuw leven, biologie was mijn lievelingsvak.

Later tijdens mijn opleiding vroedkunde was ik niet alleen gefascineerd door het wonder van de zwangerschap en de geboorte, ook de begeleiding van de ouders staat hierbij centraal. Dit zie ik dan ook als de visie van een vroedvrouw. 

Tijdens mijn studie kwam ik bij Leentje, Rosanne en Nathalie terecht, bij hen kreeg ik alle kansen om me verder te ontwikkelen als zelfstandige vroedvrouw. Ik leerde meer over het leven als een zelfsta​ndige vroedvrouw, ik mocht thuisbevallingen mee begeleiden en werd enorm betrokken. Elke stageperiode was een leerrijke ervaring. 

Tot op de dag van vandaag ben ik hen ontzettend dankbaar voor al deze mooie kansen. Niet alleen een unieke stageplaats maar nu ook mijn werk. Al voelt het niet aan als werken, het is een passie om elke dag met zoveel liefde klaar te staan voor onze mensen.  

In 2023 kregen we het mooie nieuws zelf mama en papa te worden, dit was heel bijzonder om te mogen ervaren! Nu gebeurde het ook echt in mijn eigen lichaam. Théo is geboren op 22/11/2023, het was helaas niet de geboorte en kraamperiode waar we van droomden. We zijn tegen heel wat dingen aangelopen. Hierdoor heb ik zoveel bijgeleerd en kan ik vooral mee spreken ‘uit eigen ervaring’ wat een enorme meerwaarde gaat zijn in onze passie. 

Ik kijk er alvast super hard naar uit om jullie te leren kennen en mee te begeleiden in dit hele bijzondere proces. In deze fase van mijn loopbaan zullen jullie me vooral zien voor de pre-en/of postnatale begeleiding en arbeidsbegeleidingen.

Lieve groetjes 

Lente