Lasertherapie  Wat is het  

Lasertherapie of Low Level Laser Therapie (LLLT), ook bekend als Photobiomodulatie (PBM) is een vorm van lichttherapie waarbij licht wordt toegepast in het rood tot infrarood golflengtegebied voor therapeutische doeleinden. De geleverde lichtenergie is laag genoeg om thermische (brandende) of ablatieve (snijdende) effecten te voorkomen. 

Lasertherapie is als een zachte, helende lichtmassage voor je cellen. Hier zijn enkele kernpunten:

1.    De verschillende golflengtes produceren licht in het zichtbare en onzichtbare rood-infrarood gebied van het spectrum. Dit licht dringt diep door in de weefsels en heeft effect op gewrichten, spieren, pezen, wondheling, ontsteking en pijn

2.    Biostimulatie: Het stimuleert de mitochondria (de energiecentrales in cellen) om zelfgenezing te bevorderen.

3.    Korte termijn effect: Cellen maken stoffen aan (zoals endorfine en cortisol) die pijnvermindering bevorderen.

4.    Lange termijn effect: Al na 1 behandeling wordt er een progressief genezingsproces in gang gezet. Afhankelijk van de ernst van de aandoeningen kunnen meerdere behandelingen aangewezen zijn om tot een goed, blijven resultaat te komen. 

5.    Multi-disciplinair: zeker voor chronische aandoeningen is het fijn om de lasertherapie te combineren met osteopathie, chiropractie en of / kinesitherapie om tot de beste resultaten te komen

Kortom, PBM is een innovatieve benadering om het lichaam te ondersteunen bij herstel en welzijn, zonder gebruik te maken van medicatie, schadelijke straling, hitte of pijn. 

Indicaties

-       Mastitis (of borstontsteking)

-       Pijnlijke tepels en of kloven

-       Bevordering genezing na episiotomie (knip) of sectio (keizersnede)

-       Lage rugpijn (niet tijdens zwangerschap)

-       Carpaal tunnelsyndroom

-       Hernia

-       Lage rugpijn

-       (sport)blessures

-       Alle musculoskeletale aandoeningen 

Prijzen

Intake Lasertherapie (incl 1 behandelzone): 45.00 euro

Vervolgbehandeling (1 zone): 35.00 euro

Per extra zone: 15.00 euro

 De behandeltijd is snel en pijnloos. Gemiddeld tussen 4 en 8 minuten per zone.
 Heb je bijvoorbeeld pijn in beide knieën, dien je een extra zone bij te betalen. 
Dan betaal je bijvoorbeeld een eerste intake van 45 euro + 15 euro = 60 euro
Een vervolgbehandeling komt dan op 35 euro + 15 euro = 50 euro

Het aantal verwachte behandelbeurten kan bij aanvang van de therapie worden gecommuniceerd. Echter elk lichaam reageert anders, dus dit is geen verbindende termijn maar een inschatting. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kunnen meerdere behandelingen, of onderhoudsbehandelingen nodig zijn. Voor frequente behandelingen bestaat de mogelijkheid om een behandelkaart aan te kopen aan een voordelige prijs. Vraag hiernaar tijdens je consult. 

Mastitis: mastitis is een acute, plotse ontsteking van 1 of beide borsten. Doorverwijzingen voor mastitis hebben steeds voorrang. Je mag me hiervoor rechtstreeks contacteren. Meestal zijn 1 à 2 behandelingen voldoende om de ontsteking weg te krijgen. Voor een mastitis spoedbehandeling betaal je 45 euro. 

Wens je meer info over Nathalie Baeyens? 

Meer info