Leentje Van Dijck 

Vroedvrouw

Preconceptionele zorg
Pre- en postnatale zorg regio A
Begeleiding geboorte​
HypnoBirthing docent
Voetreflexoloog


Al van kinds af was ik gefascineerd door het wonder van zwangerschap en geboorte. Iets in mij wist het zeker: ik zou vroedvrouw worden! Zo heb ik me ingeschreven voor de opleiding en startte ik het avontuur waar ik al lang op wachtte.

In 2009 ben ik voor 4 maanden naar Afrika vertrokken. Het was een mooie ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Ik heb er als vroedvrouw vooral met mijn handen leren werken.

Eind 2009 kwam ik een zelfstandige vroedvrouw tegen. Drie maanden liep ik mee om zo het leven van een zelfstandige vroedvrouw te leren kennen. Ik heb de mogelijkheid gehad om verschillende thuisbevallingen mee te maken. Vervolgens ben ik als vroedvrouw in het Sint-Jozef ziekenhuis te Mortsel begonnen.

Een jaartje later kwam ik Els Truyen tegen en ben zo in het Geboortehuis De Zon begonnen als zelfstandige vroedvrouw. Van je passie je beroep maken, dat is een droom die voor mij uitgekomen is. Daarnaast ben ik een jaar halftijds in een Nederlands ziekenhuis gaan werken.

In november 2011 waren we zelf in blijde verwachting van ons eerste kindje. Op 4 augustus 2012 werd ik trotse mama van een flinke dochter, Sam. Ze is thuis in bad geboren onder de begeleiding van mijn collega's Els en An. De geboorte ging snel, was intens en ook zo ongelooflijk bijzonder. Ineens ben je dan ouder van zo’n mini wezentje, al woog Sam bijna 4kg. Het was geweldig om vanuit mijn oogpunt van vroedvrouw zijn, dit proces zelf te mogen ervaren. Het heeft mijn manier van begeleiden zeker en vast veranderd. 

2 jaar later werd mijn zoontje Lars geboren. Lars is op 7 juni 2014 thuis in bad geboren onder de begeleiding van Els en de lieve meter Valerie, die ook vroedvrouw is. Wat een rollercoaster… Op iets meer dan een uur kwam hij ineens in het bad gezwommen. Ik begrijp nog steeds niet hoe iedereen er op tijd geraakt is en mijn man het bad gevuld heeft gekregen.

Verder heb ik in de loop van de jaren opleidingen gevolgd om mijn werk als vroedvrouw aan te vullen:

  • Shiatsu voor tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed
  • Relaxatietherapeut voor zwangeren en baby's: zwangerschapsmassage, voetreflexologie, aromatherapie, bachbloesems, babymassage
  • Voetreflexologie
  • Basis Draagconsulent
  • HypnoBirthing docent

Na 10 jaar vroedvrouw binnen Geboortehuis De Zon, heb ik ervoor gekozen om een andere weg in te slaan en samen met Rosanne en Nathalie een nieuwe praktijk te beginnen: De Geboortepraktijk. 

In de loop van 2021 hebben we De Geboortepraktijk uitgebouwd tot een volledig multidisciplinair team en uitbreiding van 3 naar 5 vroedvrouwen. Lente en Michou zijn ons komen versterken om zo ons team te vervolledigen.

Vroedvrouw zijn is voor mij een passie, een roeping, een deel van mijn leven.

Hopelijk tot binnenkort. Ik kijk er alvast naar uit om jullie mee te begeleiden in dit bijzondere deel van jullie leven.

Warme groetjes,  Leentje