Preconceptionele  zorg 

Als een pluisje in de wind


Weetje

Ook met je kinderwens kan je bij de vroedvrouw terecht! 

Een kindje op de wereld zetten is niet niks, het is dan ook erg belangrijk om vooraf goed geïnformeerd aan deze nieuwe fase van je leven te beginnen.

Preconceptionele zorg 

Preconceptionele zorg heeft als doel koppels met een zwangerschapswens te adviseren en voorlichting te geven nog voor er een bevruchting plaatsvindt. Op die manier kan je gezond aan de zwangerschap beginnen.

Zit je met vragen over zwanger worden zoals wanneer je meest vruchtbare momenten zijn, of je al vitaminesupplementen moet innemen als je zwanger wil worden, wat je partner kan doen in het proces rond zwanger worden, … Dan kunnen deze allemaal besproken worden tijdens dit preconceptioneel consult..

Consultatie

Tijdens deze consultatie kan er ook een volledige bloedafname gedaan worden, waar we nadien de resultaten van bespreken. Ook worden thema’s besproken zoals voeding tijdens de zwangerschap, seksualiteit tijdens de zwangerschap, … 

Als er bijzonderheden worden vastgesteld, zal je doorverwezen worden naar een specialist om een toekomstige zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo verhoog je de kans op een probleemloze zwangerschap en daarmee ook op een gezonde baby.

Wanneer de kinderwens niet vanzelfsprekend blijkt te zijn kan je bij ons terecht voor voetreflexologie.


Voetreflexologie

Voetreflexologie is een bewezen en zeer nauwkeurig voorbereide massage op de voeten. Door de bewerking van zones op de voeten, wordt er invloed uitgeoefend op het zenuwstelsel, de spieren en organen, zodat spanningen afnemen en het lichaam en zijn functies normaliseert. 

Ook voor de geestelijke en emotionele functies van ons lichaam, zijn er zones op de voeten te vinden.Meer info