Zwangerschapsopvolging   

Het avontuur begint


Spannend

Misschien voelt het nog heel onwerkelijk, heb je er lang op gewacht of is het juist heel onverwacht. Het is normaal dat er allerlei gevoelens door je heen gaan als de zwangerschapstest positief is. Of het nu je eerste of een volgende zwangerschap betreft, het blijft iets bijzonders.

Een leuke en soms ook spannende tijd breekt aan. Heb je vragen of maak je je zorgen? Je kan steeds bij ons terecht.

Opvolging

Vroedvrouwen kunnen een normaal evoluerende zwangerschap opvolgen. Voor de echo’s, verwijzen wij door naar de gynaecoloog. Wij vinden professioneel overleg tussen de verschillende betrokken zorgverleners heel erg belangrijk. 

Indien we je volledige zwangerschap opvolgen, spreken we de eerste 20 weken ongeveer één keer per maand af voor een consultatie. De opvolging wordt frequenter naargelang de duur van de zwangerschap. Alles is steeds in samenspraak, want we vinden het uitermate belangrijk dat jullie als zwanger koppel steeds een geïnformeerde keuze kunnen maken en betrokken worden in de zorg.

Consultatie

Tijdens een consultatie hebben wij aandacht voor het totaalplaatje van je zwangerschap. We focussen ons dus niet enkel op de medische controles. We maken voldoende tijd voor zowel lichaam als geest. Uiteraard kan je met al je vragen en bezorgdheden bij ons terecht.

Wat neem je elke consultatie best mee: 

  • moederboekje
  • bloedgroepkaart
  • agenda
  • klevers mutualiteit
  • recente labo uitslagen
  • echoverslagen

Afspraak maken