Postnatale zorgen 

Jouw vroedvrouw gaat mee op pad. 


Verzorging

Indien je thuis, ambulant of poliklinisch bevallen bent, komen we de eerste dagen na de geboorte elke dag langs voor de verzorging van jou en je baby. 

Blijf je 2-3 dagen in het ziekenhuis en heb je bij thuiskomst graag verdere begeleiding, dan kan je ook beroep op ons doen voor borstvoedingsbegeleiding en/of algemene verzorging van jou en je baby.

Huisbezoek

Tijdens onze huisbezoeken controleren we onder andere jouw bloedverlies, het samentrekken van je baarmoeder, gewicht en huidskleur van je baby, het naveltje, borst- of flesvoeding, …Ook de hielprik kan thuis uitgevoerd worden. Daarnaast bieden we ook hulp bij het geven van een badje en kunnen we samen oefenen indien je een draagdoek of -zak hebt aangekocht. 

Ook het emotionele aspect is van groot belang. Tijdens onze bezoeken is er ruimte om de geboorte te overlopen en te bespreken hoe de kraamtijd voor jou en je partner voelt.

Kraamzorg

Tijdens je kraamperiode kan je ook beroep doen op kraamzorg. Zij bieden je ondersteunende hulp in het huishouden, de verzorging van je baby en de opvang van je andere kinderen. 

Indien je gebruik wil maken van deze diensten, kan je best contact opnemen voor de 30ste zwangerschapsweek.

Zorgregio 


Bekijk voor het maken van een afspraak steeds onze zorgregio.

Indien je enkel pre- en/ of postnatale begeleiding bij ons wenst, werken we met 3 verschillende regio's. 


Lees meer