Ann Vervloet

Vroedvrouw

Preconceptionele zorg
Pre- en postnatale zorg
Begeleiding geboorte

Ik ben Ann, mama van 2 jongens: Wolk en Myrddin. Het is door de beleving van hun geboortes dat ik opnieuw ging studeren. De geboorte van Wolk verliep anders dan gepland. Door de geboorte van Myrddin heb ik zelf mogen ervaren wat het is om als vrouw in je eigen kracht te mogen en te kunnen gaan staan. Deze twee ervaringen waren genoeg drijfveer om een nieuwe weg in te slaan. Een weg met veel vallen en opstaan, maar de passie en het verlangen om zelf vrouwen, hun partners en (on)geboren kinderen met de grootste zorg te omhullen, was groot. 

In 2016 startte ik als vroedvrouw bij het Geboorte-informatiecentrum in Geel, waar er heel erg gestreefd werd om het vuur van autonomie en fysiologie binnen de geboorte-zorg brandende te houden. Ik vind, naast het fysieke, het ook heel belangrijk om stil te staan bij wat er binnenin mensen leeft en stroomt en maak daar ook graag tijd en ruimte voor. 

Graag wou ik het vuur verder dragen, maar dan meer binnen de eigen regio. Dus startte ik in januari 2023 een eigen praktijk op. In de loop van het jaar deed ik af en toe beroep op de vroedvrouwen van de Geboortepraktijk en van daaruit is het idee ontstaan om samen, als 1 team, te gaan staan voor dat wat we allemaal belangrijk vinden: goede, ondersteunende zorg vanuit een gedragen vertrouwen voor elk koppel en elke baby.